Hoppa till innehåll

Bloggen: Årets tävlingsdebut

Jag känner mig jätte nöjd med gårdagens tävling. Denz kändes jätte fin redan på framridningen och vad som glädjer mig mest är att han inte är så lång längre utan nu orkar han samla ihop sig mera även om det är en bit kvar tills han är i MSVB form.
Programmet flöt på och han gjorde fina längningar och den förvända vänster galoppen gick jätte bra men oturligt bommade vi på den högra. Det var ju lite väntat så jag väljer att glädja mig åt den vänstra som gick bra!
MSVC är en kvalklass, vilket innebär att rider man på 62% eller högre så har man gjort ett av de två kvalen man måste ha för att få behörighet att tävla MSVB som är en klass högre med högre svårighetsgrad. Denz och jag har redan ett kval klart och siktar nu på att ta det andra men bedömningen är hård i kvalklasserna och vi fick besviket nog låga procent. Å andra sidan låg resterande ekipage också lågt så det blir ju rättvist men det är alltid lite tråkigt att få en låg procent när det känts så pass bra som det faktiskt gjorde igår.
Denz fick en massa klappar och socker och en kunglig ompyssling när vi kom hem och jag ringde till Lotteräng som har tävlingar på söndag och efteranmälde oss! Jag fick ett super trevligt bemötande och ser fram mot att även starta i morgon. Tjohooo baz det är roligt att vara igång och tävla igen men jag glädjer mig också åt att det var ett klokt beslut av mig att ge Denz nästan ett års tävlingsuppehåll för nu känns det att han tycker det är roligt och är mer redo! Tack Susanne, Frida och Jenny och såklart Magnus för all hjälp igår, ni är toppen!

20140510-130204.jpg