Hoppa till innehåll

ÄNTLIGEN KVALAD!

 

Ny tidig morgon…..
Idag har Celine och jag varit på Lidingö och tävlat. Väldigt väl arrangerad och trevlig tävlingsplats.
Idag tänkte jag ny taktik. Det har varit så tråkigt att tävla ett tag nu för även om jag själv varit nöjd och Celine känts väldigt fin så har det inte riktigt räckt till. Vad jag oftast får som kritik är att hon inte bär sig tillräckligt. jag kan förstå domarna för det är mkt av hennes problem och att hon blir lite svajig och det kommer in lite taktstörningar. Hon är svår. En otroligt rolig och samarbetsvillig häst men också ibland så välvillig att hon slår knut på sig och då läggs backen i när hon inte känner att hon riktigt räcker till. Oftast är hon jätte fin på framridningen, och det beror väl också delvis på att när jag känner att en knut är påvägkan jag bryta mönstret och rida ur det genom att göra ngt helt annat eller ibland räcker det bara med att byta riktning. Det går ju tyvärr inte inne på banan för där måste vi ju följa programmet.
Nu har jag funderat mkt över hur jag ska göra med hästarna och vilka jag ska satsa på och kommit fram till att detta är nog sista säsongen vi satsar och tävlar, Celine och jag, eftersom det är så svårt att få till det tillräckligt bra. Men jag har ialla fall planerat in några tävlingar till med litet hopp om att ändå kvala henne. Eftersom jag ständigt ligger precis nedanför kvalstrecket så kändes det inte som att jag hade så mkt att förlora på att testa ett annat system idag, eftersom mitt gamla uppenbarligen inte fungerar. Lite med färskt minne från gårdagen träning och att våga rida även om det inte känns eller ser riktigt bra ut så provade jag att jogga runt lite på framridningen i lite lägre tempo och lite mer “hoppsits” och bara vände och gjorde bågar och red henne ganska låg och lite längre än jag brukar. Det kändes ganska fruktansvärt men det gav bra resultat för när jag sedan tog tyglarna och sakta tog upp henne i formen och bad om mer bärighet och samling så var hon jätte fin och väl inne på banan så gick hon på det och tom längningarna kändes bra. Jag slarvade tyvärr lite i ena enkla bytet vilket var lite onödigt för det fick vi en 8:a på sist och nu slarvade vi bort poängen och landade på en 4:a i stället. Men på det stora hela är jag super nöjd och skramlade ihop till mitt kval och hamnade tillslut på 13:e plats av 39 starter. Missade placering men är ändå väldigt nöjd och glad och jag behövde verkligen en bra tävlingsritt på min fina Celine.

Nu får hon gå i tävlingsvila för denna säsong och jag tar Denzel de sista tävlingarna i stället och börjar om kampen mot kvalet. Och nästa säsong..??? Jo, det blir en tävlingssäsong till för mig och Celine. Dels för att jaga lite placeringar i de här klasserna men även för att starta lite MSV:B och kanske, kanske lyckas med det mål vi tidigare haft, att göra några starter i George innan vi avslutar vårt samarbete.

Nu efter en heldag med tävling och sedan lektioner hemma känner jag mig nöjd men trött! Ungefär som Fritz härom dagen när han låg och snarkade i soffan!