Hoppa till innehåll

ÄNNU EN HELG

I fredags fick jag äntligen till min träning för Eva-Karin! Underbart, precis vad jag och Denz behövde! det kändes att det varit några softa julledighetsveckor! Det blev ett svettigt pass (hade klätt mig för -16 grader och Täbys ridhus är varmt! sen fick vi så klart kämpa ganska hårt!) Jag gillar Eva-Karins övningar och hennes tålamod och sätt att hitta lösningar när det uppstår problem. Sen är det alltid väldigt inspirerande att jobba vidare hemma för att veckan efter följa upp och se om det har gått något framåt! Nästa onsdag blir nästa träning men då i Kolbäck, tyvärr går det en halv dag men det är så värt det =)

På fredagskvällen gick jag med fam Wåtz och såg Les Miserables. Jag älskar musikaler så för mig var det helt klart värt att parkera sig framför bioduken i ca 2h40min. Och även om man kan diskutera Russell Crow och Hugh jackmans sånginsats så blev jag nog lite smyg förälskad i Hugh!!! Gillar ni musikal, har lite överenseende med sånginsatserna, gå och se den bums!!!

{youtube}IuEFm84s4oI{/youtube}

Jag har ju de senaste kvällarna hoppats på att komma hem till en färdigsydd balklänning med tanke på mina inneboende, men icke!!!! Helt odugliga och det finns därför ingen anledning till att de ska få bo kvar så jag införskaffade en liten apparat man stoppar i vägguttaget som ska få mössen att fly omgående och jag brukar ju ofta skriva om min oduglighet med tekniska prylar, så även denna gång! Det tog ca två timmar innan den la av och slutade fungera, suck!!! Men nu, efter att ha åkt tillbaka till butiken och reklamerat och fått en ny med mig hem, är den inpluggad och det återstår att se om den är så grymt bra som det påstås. Recension kommer!

Lördagen, kallt som attans, så det blev en lugn och ledig dag hemma och lite jobb. I dag har jag haft massa, massa lektioner och sedan avslutat kvällen på gymmet. En riktigt bra dag. Hann tom, tack vare Evas fixande, sitta upp några varv på Lizzan. Jag har fått lite patrull med hennes höger galopp, hon fattar helst vänster, så det blir mitt jobb med henne under veckan. många fattningar. Jag brukar alltid på söndagen planera veckans ridning och så här blir kommande vecka:

Måndag tisdag onsdag torsdag fredag lördag söndag
Denzel

dressyr

övergångar

dressyr/markarbete

träning

Eva-Karin

dressyr

repetition

longeras uteritt

joggpass

lösgörande

Lizzan

dressyr

övergångar

dressyr/markarbete longeras

dressyr

galoppfattningar

dressyr

repetition

uteritt

joggpass

lösgörande

Didi

joggpass

ridhus

dressyr/markarbete longeras

dressyr

enklabyten

dressyr

repetition

uteritt gå lektion

Varje ridpass lägger jag upp med framskrittning (minst 10 minuter), uppvärmning (ca 15-20 min beroende på vilken häst jag sitter på) , dagens jobb ( tex om jag fokuserar på galoppfattningar, ca 15-20 min och nedvarvning/avslutning inkl skritten ( 10-15 min) där emellan lägger jag in korta skrittpauser. Jag är alltid väldigt noga med att skritta fram och skritta av mina hästar. De får gärna skritta fram ute och när jag avslutar skrittas dem minst 10-15 minuter. Skritten är bra och det får de gärna göra mkt,

 

Här är helgen i några bilder

Denz & Elina innan fredagens träning.

KALLT!!!!!

..men vackert!

 

Stallhäng runt Lanz efter avslutat ridpass. (Camilla, Anna, Barbro & lotta)

läktar häng efter ännu ett avslutatpass ( Susanne, Ulrika, Anna, Mark, Lisa & sofia)

 

Soffhäng efter ett ridpass?! (Mark)

Dagens ridoutfit by Johan

Mark & Johan

Den här snygga anteckningsboken har Leena där hon antecknar sin ridning och hur det går med hennes häst “Hurre”.

Nu laddar jag och ser fram mot en ny vecka!