Hoppa till innehåll

Goda vänner när inspirationen tryter

Det är få saker som slår gammal vänskap! Kom hem från jobbet och satte mig i soffan och fick inte riktigt igång min inspiration till ett blogginlägg och kände mig faktiskt lite hängig, så ringer telefonen med min vän Lotti i andra luren. Hon hade massa goda nyheter och bra saker som hade hänt sen vi pratade sist och vi satt och babblade i över en timme om allt mellan himmel och gjord men mkt hästar och hästhållning och vips var min energi tillbaka. Jag blir alltid så glad och peppad av henne, hon är verkligen en god vän och jag blev lite extra glad över en rolig händelse som vi pratade om idag såklart.
Jag vill ju så gärna att hon ska komma upp hit oftare (hon bor nere i Östergötland) och att hon ska ha lite träningar här så även mina elever får ta del av hennes kunskap. Hon är en väldigt duktig och pedagogisk tränare och ridlärare.
Hon är nämligen inte bara en god vän utan också min ridlärare från min tonårstid och framåt och även den som hjälpte mig när (och fortfarande hjälper mig när jag behöver bolla) jag var en oerfaren och nybliven hästägare, jag brukar säga att det är hon som har lagt den goda grunden till det jag har vidareutvecklat idag.
Det finns så många roliga saker vi har upplevt tillsammans och det finns ett helt arkiv av gamla filmklipp hemma hos Lotti från min tidiga “ryttarkarriär” som påminner mig om hur långt framåt jag faktiskt har tagit mig idag, för någon ryttartalang kan jag inte skryta med att jag var, men envis och målmedveten! Dem egenskaperna kan ta dig långt.
Jag skrev ju i tisdags att jag hade en dålig riddag och onsdagen var inte någon höjdare heller men nu känns det bättre efter ett samtal med Lotti och i morgon känner jag på mig att jag kommer ha ett bra ridpass igen! Underskatta aldrig en klapp på axeln och några peppande ord. Även om du tror att din stallkamrat inte behöver dem så kan det vara precis det som behövs så glöm inte att ge någon ett peppande ord i morgon.

IMG_0112.JPG
Lotti

IMG_0114.JPG
Hemma hos Lotti finns en vägg där namn på alla hästar som varit hos henne står på en skylt och några av mina finns med där.

IMG_0113.JPG
Det här är min favoritbild! Sista bilden som jag minns min älskade Celine, bara en riktig god vän tar hand om ens häst den sista tiden i livet. <3