Hoppa till innehåll

TRÄNINGS PERIOD

Det har varit en fartfylld vecka med mkt träning och ridning.

Förra helgen var jag på besök hos Ann Hammarlund och fick rida hennes fina Clöver. Solen sken och vi tog en skritttur till ridhuset på Djurgårdens Ridskola, underbar dag. Det var väldigt roligt att rida ngn annan än mina egna hästar och framför allt en så välriden och fin häst som Clöver.

Efter det åkte jag, Jenny och Caroline och besökte Pether och Per och vi hade med oss Denzel, Queen och Carolines fina hopphäst. Efter ridpasset hade Pether och Per lagat god middag och det blev en sen men mkt trevlig kväll och på måndagsmorgonen red vi ett pass innan vi åkte hemåt och då kom Ann ut och hjälpte mig med Celine som kändes riktigt fin.

Under helgen som varit har jag varit iväg med Denzel och Celine hos min tränarkollega Siw, på Don Primero Dressyrstall och tränat för Hubertus. Han är fantastiskt duktig även om det ibland blir svårt med kommunikationen eftersom han undervisar på Engelska. Men jag fick lite bra verktyg med mig hem och Celine kändes riktigt fin första dagen, lite mer spänd dag 2. Denzel var det tvärt om med. Lite spänd dag 1 och finare dag 2. Vad som blir svårt med Denzel är att framåtbjudningen försvinner när han blir spänd och det är så lätt att jag då hamnar i lite “klämmläge” och blir lite för ivrig med skänkel och sporre vilket tyvärr ger helt motsatt effekt än det jag vill uppnå. Men Hubertus guidade mig ur det och genom att varva öppnor med rakriktning och längning blev Denzel riktigt fin mot slutet. Han är en underbar häst Denzel och jag trivs mer och mer med honom för varje dag som går och det tror jag att Eva som jag har honom tillsammans med också känner. Idag när hon red såg han jätte fin ut.

Nu till helgen blir det Eva-Karin träning och efter det ska jag landa lite och jobba lite själv innan det är dax för Hubertus igen i slutet av april. Det är bra att träna och ha bra tränar hjälp men ibland under intensiva träningsperioder behöver man låta allt smälta lite och själv hitta ett fungerande system där man kan plocka in och ta till vara på dem verktyg man fått med sig.