Hoppa till innehåll

HELGEN

I fredags var Pontus Westergren här och höll en väldigt bra hoppträning. Det var oturligt nog inget kalas väder och det snöade i sidleds men det gick bra ändå för de som kom i transport med sina hästar. Det var roligt att det kom så mkt folk förbi och tittade på träningen. Efter träningen skulle jag fixa middag men tyvärr gick strömmen så hela gården blev svart. Trots det en ganska mysig kväll med massa tända ljus men vi hann bli rejält hungriga och var redo att åka till MC Donalds precis när elen gick igång.

På lördagen åkte jag och Celine till Björklinge för att tävla. Jag hade samma plan som veckan innan att i första klassen rida lite på säkerhet och i andra spänna bågen lite mer. Precis som förra veckan gick hon väldigt trevligt i första klassen och med omdömet att hon behöver komma lite mer in under sig kom vi precis utanför placering, vilket jag ändå känner mig ganska nöjd med för säsongens andra tävling. I andra klassen hände precis samma som förra veckan, dvs blandade småskutt i de tre första bedömningsgrupperna men denna vecka red jag på och la extra volter och tog felridningsavdraget istället för att utgå. Procenten blev inte så bra men jag tyckte ändå att lösningen på problemet och klassen ändå gick bättre denna veckan. Nu är planen att lägga om ridningen lite här hemma och träna på att rida med mer tryck och kunna vara snabbare på att variera form och takt. Nästa tävling är inte förrens den 17 april nu och då blir det på Fornboda. Min plan då är att bara starta Celine i en klass och Denzel i två klasser. Men tills dess blir det träning. Kommande helg för Hubertus, min tyska fantastiska tränare, och helgen efter det är det ännu en Eva-Karin kurs på Jump Club.

Det är roligt att tävlings säsongen är i gång och all träning där emellan är jätte kul. Jag hoppas fortfarande på att kunna under denna säsong kvala in Celine till ST George så att jag under hösten kan starta. Men ibland känns det svårt när hon inte riktigt vill och det tyvärr blir mkt baklänges trav! Jag sneglar lite på fina Lanz som jag tycker har utvecklats väldigt bra sista tiden och det är så synd att han inte vill åka transport för jag är säker på att han skulle vara en bra kandidat på tävlingsbanorna. Idag gick han jätte fint på lektionerna. En av mina elever red honom riktigt bra och fick många fina övergångar och längningar. Lars som är delägare har varit på semester en vecka och kommer tillbaka på torsdag, han kommer nog bli väldigt glad när han rider på torsdag för Lanz har känts riktigt fin.

Lars & Lanz