Hoppa till innehåll

ROLIG OCH HÄSTIG HELG

En intensiv men rolig helg. I fredags och lördags åkte jag med Denzel och Celine till Rekesta/Jump Club och tränade för Eva Karin oscarsson. Båda hästarna skötte sig fint och på lördagen ´gick de jätte bra. det var mkt fokus med celine på övergångar mellan galopp och skritt och att räkna galoppsprången en jätte nyttig övning. med Denzel blev det mkt förvänd galopp och jag fick några riktigt fina galoppslutor och ett fint byte som jag var jätte nöjd med. Eva Karin tyckte att vi utvecklats bra sedan hon såg oss sist och det var jätte roligt´att höra.

Efter kursen på lördagen åkte jag till Täby Ryttarcenter och såg Kyra K clinicen.

   

   

på söndagen var celine och jag och tävlade och red MSVC:1 Och MSVC:2 och jag tycker vi fick en bra säsongsstart och hon gick på 59% i första klassen där jag jag hade bestämt mig för att bara rida på säkerhet och ha ett jämnt program vilket jag tyckte jag fick. Det märks att det numera är kvalklasser för bedömningen låg mkt lägre och jag tror inte det var fler än två som fick över 62 % vilket är kval procenten. I klass två spände jag bågen lite till och red med mer tryck vilket ochså gjorde att jag fick lite bakslag och protester men trots det red jag på 62,3 % men valde att utgå så det blev utom tävlan vilket jag såklart ångrade när jag såg procenten. Hade några 8:or vilket jag är jätte nöjd med. Min plan inför nästa helg är att som denna helg rida på säkerhet i klass 1 och spänna bågen i klass 2 men istället för att utgå när det blir krångel lägga en extra volt och ta en felridning i stället.

Igår tränade jag och Denzel för Ann och red delar ur program och han kändes jätte fin. Snart är det dax för debutstart men vill nog vänta lite till så jag vet att det sitter. 

 Denzel är e Don Primero och det här kan man läsa på Stall Don Primeros hemsida www.donprimero.com (det är för övrigt dit jag åker för att träna för Hubertus vilket blir nästa gång den 25-26 mars)


2010-07-18
Framgångar för Don Primero avkommor

 

Inte mindre än sju Don Primero avkommor hade kvalat till årets Scandinavian open i Falsterbo.

En 5-åring hade kvalat och det var:

Amberson.

Hos sexåringarna representerades Don Primero av avkommorna:

Denzel och Gazella

Bland 7-åringarna var det: 

Primavera, Paridon Magi, Prima samt Double Diamond II (godkänd hingst)

 

En bild på Don Primero