Hoppa till innehåll

Bloggen: Stjärnhoppning och lyckat träningspass!

I dag har jag haft ett riktigt bra pass med Denz!
Tränade även idag för Anna Hedbys och red dels igenom programmet igen men la lite extra fokus på att förbättra övergången galopp/skritt i de enklabytena där det lätt blir att han tippar fram med något travsteg in. För att få honom att lättare förstå vad jag vill så var jag extra tydlig att sätta mig tillbaka precis vid övergången och vi gjorde mängder med galopptempoväxlingar och det hjälpte. Några enkla byten blev jätte fina.
Jag känner så tydligt nu hur viktigt det är att jag har stöd på yttertygeln i alla vändningar och volter för att rama in honom. Han är en väldigt känslig häst som blir lite upprörd när han inte förstår, han avskyr att göra fel så mitt i känslan av att han har en taskig arbetsmoral så säger hans beteende emot det. Han är svår tolkad men jag börjar sakta men säkert hitta ett sätt att rida honom och jag blev extra glad i dag när Anna berömde oss och sa att vi var väl förberedda för att tävla på MSVC nivå och om jag är tydlig i min ridning och Denz inte missförstår mig så borde inte ett kval vara omöjligt.
Det är svårt att rida tävling men nu börjar resan dit bli rolig och allt finlir runt omkring värt mödan. Jag älskar min (och Evas!) häst!!!! Jag har en väldigt bra tränare och får verkligen bra hjälp och det är viktigt om man vill utvecklas!

Lizz börjar komma tillbaka och igång igen och Löva travar nu fyra långsidor i varje varv. Det är roligt och i dag har Gino travat för första gången med ryttare på! Det är Susanne som hjälper mig och hon är så himla duktig, jag är jätte glad att det har hänt så mkt med den lilla (lilla å lilla han är nästan lika stor som Sacke nu….) hästen de två månaderna han har varit här. Det är viktigt med unghästar att ta det i lagom takt och vad som är lagom är väldigt individuellt och man måste vara lyhörd och ha koll på när de är inne i sina växtperioder. Nu har vi (Susanne) suttit på honom tre gånger och han får nu gå på lite sommarbete. Som sällskap får han farbror Sacke som är förtjänt av lite semester några veckor tills några av de andra får lösa av honom. Gino får nu två månaders bete att bara slappa, fundera på vad som hände och växa på sig lite!

Mera händelser från dagen är sista mötet innan nästa programinspelning av Stjärnhoppningen som sker nästa vecka och idag har vi diskuterat en riktig cliffhanger… Kan inte säga mer så ni får bänka er framför tvn i höst och följa programmet! Vad jag däremot kan berätta är att vi har en tävling på ingång, så håll utkik!

20140528-005738-3458495.jpg

20140528-005749-3469111.jpg

20140528-005803-3483791.jpg

…. Just det! Någon som vill sällskapa till Norrköping (Skärlunda) nu på lördag-söndag och hjälpa mig med Denz när vi åker och tävlar? Jag söker en hästskötare och resesällskap då alla som brukar följa med på oss tävling är bortresta då det typiskt nog är en långhelg och det kan de ju vara värda när de alltid ställer upp annars ;) ……