Hoppa till innehåll

VINTER INSPIRATION

Den här otroligt pigga killen möttes jag av idag!!!

Men i dag kändes Denz lite bättre. Han har mest “juljoggat” några veckor och det är väl bara bita ihop, ha lite tålamod och rida igenom. När jag hamnar i det läget med honom brukar jag backa tillbaka några steg och bara rida enkla basic övningar och rörelser utan större krav på samling men däremot vill jag att han ska trampa på och gå framåt och hitta balans.  I dag började jag ridpasset med att rida mkt i skritt och gjorde många fram och bakdelsvändningar och sedan skänkelvikningar i trav och även om han kändes skrutt så fick jag lite positiv feedback från Anna som höll en lektion för en av inackorderingarna. Det tackar jag för, det är alltid roligt att få lite beröm när man behöver det som mest  =)
Funderar på om det skulle vara bra att träna lite piaff för hand med Denz?! Ett av Denz problem (så som jag upplever det) är att han gärna väljer att sätta bakbenen lite utanför sig i stället för inunder sig och skulle man träna det lite från backen utan någon på ryggen kanske han sakta men säkert skulle stärka sig och jag skulle få lättare när jag rider. Någon som har tips på vem som skulle kunna hjälpa mig med det och som är duktig???
Lizzan var ännu finare idag och det blir roligare och roligare ju mer jag lär känna henne, och hon mig. Hon är väldigt bra grundriden, vilket gör att det blir lite enklare. Det jag tycker är svårast just nu är i vilket läge jag ska lägga henne i galoppen. Jag känner att jag lägger i lite handbroms för om jag lättar så klipper hon en långsida på tre språng, hon har så stor galopp!
Didi fick Nettan rida idag eftersom jag hade äran att rida en dag till på Jennies häst. Idag var han lite mer pigg men det är en fantastiskt rolig häst att rida som ger bra energi och ett glatt humör när man sitter av.
Det är inspirerande att sitta på andra hästar och jag tänkte ta mig till Portugal nu i januari för att få ytterligare inspiration.

Något mer som skulle behövas i januari mörkret är en vecka på stranden! Det blev aldrig någon direkt semester under 2012 (förutom Portugal resorna men jag räknar inte med dem eftersom det innehöll mkt häst!)
Längtar till värme, sol och lite varma vindar i håret! =)