Hoppa till innehåll

JIPPI!

 

Vilken lycka! idag har jag suttit på celine för första gången på ca 1,5 månad. Nu är det 10 dagar sedan jag var hos veterinären och fram tills i dag skulle hon ledas ca 30 min/dag och sen börja skritt jobbas fram till vårt återbesök i slutet av mars. Provade att trava en långsida för att känna hur hon kändes och hon kändes faktiskt helt ok. Hoppas, hoppas, hoppas nu att det fortsätter så! Vi skulle ha tävlat en MSVB:5 nere i Mantorp nu på lördag men tyvärr blir det ju inget. Vår nästa tävling är Enskede och förmodligen får jag ställa in även den för den kommer lite för tätt inpå, så nu är huvudfokus att få henne ok igen och sedan får vi se….

Nu får all tävlingsfokus läggas på Denz i stället och se till att han kvalar upp till MSVB under våren. Didi får ta Denz plats och gå MSVC. Hon är inte riktigt befäst i bytena och för orutinerad på tävling för att tänka kval med. Hon får gå MSVC klasserna hela året och sen får jag lägga MSVB kval fokus under nästa år för hennes del.

Idag kom Peter Härnstam och höll träning för mig och Denz på Antuna. Han tyckte det gått framåt och att han såg mkt bättre ut sen sist, dock fortfarande lite för långsam och seg så det får vi jobba mer på.
Lotti har varit här idag vilket varit jätte kul och vi har bollat ridning och träning. Nu har jag precis kommit hem efter kvällens lektioner som har haft fokus på att ur en öppna kunna rida en rak linje med en tempo växling. En nyttig övning som kräver att ryttaren har koll på hästens yttersida. Jag tycker mina elever gjorde ett bra jobb men de tyckte jag var lite kinkig med deras ridvägar. Men det är viktigt att man inte slarvar med dem. De finns ju till för ett syfte och bla är det ett sätt att kontrollera att man kan placera sin häst där man vill att den ska gå.