Hoppa till innehåll

VÄLKOMMEN HEM MIDDE

 

Nu är Midde hemma igen! Skönt att ha honom hemma och det märktes att han också var glad att vara hemma igen och att träffa alla kompisarna. För att fira detta lägger jag ut ett klipp från Midde och Veronicas start i Rimbo i maj där de red ihop 62%
Tanken är att Veronica ska få låna och vidareutbilda Midde under hösten och de har som mål att starta MSVB. Jag har ju en box för lite (eller en häst för mkt) och jag är glad och lycklig för var dag som fina Kuro är pigg och glad. Han är ju trots allt 20 år, men han får vara med så länge han känns fräsch och är glad och trivs. Han är en fantastisk häst och jag har lärt mig massor av honom som alla Ni som ridit honom säkert märkt så är han grym på byten och älskar att byta i serier, det räcker med att man andas och hamnar microskopiskt snett så byter han gladligen. Härom veckan när han bytte för fullt i serier på en volt när jag hade en privatlektion var jag tvungen att själv sitta upp för att känna om jag begärde ngt orimligt av min elev eftersom det var så svårt att bibehålla rätt galopp och jag ser det ganska ofta på lektionerna att han bara byter. Jag hade inga problem att behålla rätt galopp men vad jag däremot kom på var att när mina elever skänklar och deras skänkel glider i sidleds, istället för att ge små snabba signaler ungefär som när man skakar av grus från sin sko mot en vägg, uppfattar Kuro det som en bytes hjälp. Så mitt tips till Er som rider honom är att analysera hur Ni använder er skänkel, vilket läge den har och om Ni i samband med skänkelhjälpen omplacerar era höfter.  Kanske ett bra tips till Er alla att tänka på?

Midde & Veronica maj 2011

 

{youtube}jYZXNTnrGcA{/youtube}