Hoppa till innehåll

HOS LOUISE HAGA PÅ SKÄSTA GÅRD

Så var det måndag och dags för årets “kick Off” och ridläger på Skästa Gård hos Louise Haga
Många var förväntningsfulla och för de flesta deras allra första ridläger, vilket kan kännas lite skrämmande ibland…

Förutom bra undervisning av Louise Haga och Lena Bredberg så fick våra “stjärnor” njuta av god mat och en riktig hästig miljö! Med på kick offen var:
Anton Körberg, Sara Varga, Caroline Af Ugglas, Musse Hasselvall, Tobbe Karlsson, Sofia Wistam, Mia “Coldheart” och vi skanade alla Rickard Olsson som är på vift och jobbar.
Lite bilder (lägger upp vår dans vid senare tillfälle, har tyvärr inte hunnit ladda ner den)

Jag och duktiga Lousie

Caroline & Sofia

Mia, Lena & Tobbe

Sara, Anton & jag

 

God middag och glatt humör

Tobbe

Så här roligt hade vi när vi satt uppe och nattsuddade och pratade hästar!

 

Och så här roliga var Anton och Belinda vid frukosten morgonen efter….

Kan summera det som en bra Kick off förutom att Anton tappade balansen när hans häst galopperade och tog ett bocksprång! Han har en grym balans och jag tycker det var starkt att sitta kvar så länge som han gjorde jag hade nog helt ärligt åkt tidigare. Han föll tyvärr på sidan och slog rejält i höften och var alldels mörbultad dagen efter men som tur var så var det bara ömhet och inget som var skadat.

Det är otäckt när någon ramlar av men för det mesta så går det bra och det är viktigt att alltid tänka säkerhet och att ha en lämplig häst som är anpassad  och van vid att bära en orutinerad ryttare. När vi jobbar med Stjärnornas hoppning och möter många utan tidigare riderfarenhet så försöker vi alltid ha trygga lugna hästar men man kan aldrig säga att en häst är 100% säker, de är ju trots allt flyktdjur. I det här fallet hade Anton otur och tyvärr hade han även otur i torsdags då vi skulle ta en skön höstpromenad i det vackra soliga vädret. Då satt han på genom snälla Sacke som jag nästan fick dra med mig för han är en sån livsnjutare och gick och små mös med Anton på ryggen, tills grannens tupp gol och Sacke blev skiträdd och for rätt upp och vände hemåt utan Anton som förvånad blev kvar på backen. Redan där hade han ett blåmärke och nu lyckades han väl hamna precis på samma ställe. Och om Anton läser det här så är det väl bäst att jag tillägger att på något märkligt sätt lyckades stiglädret gå av, inte i en söm utan det slets rakt av mitt på lädret?! Så jag hade väl kanske inte själv suttit kvar där heller…
Jag hör att många säger att man ska ramla av minst 100 gånger innan man blir en duktig ryttare, jag tycker det låter onödigt och mkt bättre att lära sig alla knep det går för att sitta kvar istället. Ett av knepen är att arbeta upp en så bra balans som möjligt och sen genom erfarenhet lära sig att läsa av sin häst och kunna förutse och på så sätt kunna avleda en ev incidens. Det är ju så att ju mer man umgås och hanterar hästar desto enklare får man att läsa av dem och bli beredd på eventuella överraskningar. Som jag brukar säga, det är timmarna i sadeln…

Så här såg det ut i torsdags