Hoppa till innehåll

EN BRA ONSDAG, HELT ENELT

Idag träffade jag Pia en gammal vän jag inte sett på alldeles för länge! Vi tog en fika och det var så härligt att se henne igen.
Efter det åkte Eva och jag till Kolbäck för att jag och Lizzan skulle träna för Eva Karin. Hon kändes jätte fin idag och det är nyttigt att rida en häst som inte ännu är färdigutbildad för man blir så påmind om hur viktigt det är att vara konsekvent och att alla hjälper man använder faktiskt har en betydelse. Med det färskt i minnet åkte jag hem och talade om för Denzel att det var viktigt att han lyssnade på de små hjälperna!!! Han var lite varm och tjock i ena hasen för några veckor sedan, förmodligen hade han halkat och sträckt till sig lite, så han har fått tagit det lugnt och skrittat. Tyvärr är det inget bra recept för honom för han blir ganska trist när han väl ska komma igång igen men det finns ju inte så mkt att göra när det blir så men nu är han igång och det är en stor häst som tar lite tid, speciellt efter en lite lugnare period. Jag tyckte ändå han kändes helt ok idag och till helgen är han så pass igång igen så blir det tävling och jag har valt att starta honom i lägre klasser till att börja med.  Jag tror det är ett bra koncept med honom.

På kvällen har jag haft en privatlektion för en av mina ambitiösa elever och sedan de vanliga onsdags grupplektionerna. Lilla U har varit en lite pärla ikväll och gått jätte fint med både Karin & Annika som har ridit honom. Han kan lätt bli lite taggad inför galoppen och mer påminna mer om en studsboll än en häst! Där om något brukar jag få påminna mina elever om att vara tydlig i hjälpgivningen och inte låsa fast hästen. När en häst blir studsig i galoppen är det lätt att bromsa upp istället för att lätta på handen och rida framåt. Bromsar man i det läget och fastnar lite för mkt i handen finns det inte så många fler alternativ för hästen än att studsa uppåt så tänk på det och våga lätta och rid hästen framåt.På Lilla U handlar det mkt om att vara stadig i sitsen och stabilt följa med i hans rörelser. han tycker det är liyte obehagligt om ryttaren “halkar runt” i sadeln och speciellt om ryttarens hand blir alldeles för hög och rörig.
Jag gillar Lilla U men tyvärr är han ingen häst för mig med tanke på min dåliga nacke och rygg, men han är gullig och snäll och mina elever gillar honom fast han är svår och lite piggelin ibland.
Jag köpte honom det året då stormen Gudrun drog in över Sverige och jag hamnade nog i kanten av stormen den dagen som  jag provred honom nere i Halmstad. Han var nog chockad över allt oväsen för han var lugn som en filbunke och  jag tänkte att är den så här snäll med allt detta odjud runt om så kommer han aldrig bli rädd för något…..
Jag hade en period då jag red honom väldigt mkt och vi åkte iväg regelbundet till “Ludde” och tränade.  Jag fick väldigt bra hjälp av henne och hon gillade Lilla U men det hände tyvärr alldeles för många gånger att han sprätte iväg och jag fick flera dagar med ryggont så tillslut så lät jag honom gå mer i verksamheten och mindre med mig. Här är ett klipp där Martina rider fina Lilla U.

{youtube}ZtpIU5DSWjw{/youtube}

Nu dags att sova för imorgon är det tidiga ridpass för sedan flyger jag och fabian ToR till Göteborg för att träffa Louise från Mountainhorse och se vad vi ska ekipera våra Stjärnor med i år.
www.mountainhorse.se

Se deras vårkollektion här:

{youtube}ciN7NKyuzvY{/youtube}