Hoppa till innehåll

DUKTIGA HÄSTAR & ELEVER

Idag har jag känt mig lite mör efter alla helgens tävlingar! Men tog ändå en sväng till SATS och sedan ett jätte bra ridpass på fina Lizz. Denz fick en välförtjänt skogsrunda med duktiga Elina som hjälper mig i stallet och även har praktik via sin skola. Hon är en klippa, glad och ambititiös och väldigt duktig.  Jag är glad att ha henne runt mina hästar och i stallet!
Jag har även haft lunch möte angående de nya inspelnings dagarna till tvprojektet som nu närmar sig igen. Det är mkt som ska planeras och fixas för ändå ganska få minuter som sedan visas. Det är ett jätte bra gäng och duktiga projektledare så det ska bli jätte kul att höra vad ni kommer tycka om det när det äntligen visas och jag får berätta mer om det. Datumet för press release är nu satt slutet av maj….

På kvällen hade jag mina lektioner och idag har grupperna fått jobba med att hitta rakriktning och den sidförande skänkeln och verkligen fokusera på att känna vart hästen placerar sin kropp och ben och vilka hjälper som behövs och när. Den stora boven i all sidvärtsrörelse är nästan uteslutande den inre tygeln som gärna blir för kraftig och kompenserar en svag eller klämmande inner skänkel. Det gäller att vara snabb i sin hjälpgivning och tänka lite energisnålt så man inte ger en massa signaler i onödan.  Innersidan behöver även en mothållande och flexibel yttersida för att det ska bli komplett. jag tycker hästarna blev jätte fina och alla mina elever gjorde ett bra jobb och jag tror att tack vare de fick känna på det så många gånger i skritten så blev det mer och mer klart över hur de skulle lösa situationen. sidvärts är ju även lösgörande för hästarna så i slutet av lektionerna hade jag fem fint travandes hästar! Bra jobbat idag!

I morgon ska jag försöka hinna åka en sväng med Lizz och rida på Stora Wäsby bara för att träna lite på att komma iväg men eventuellt hinner Ola komma ut och träna lite hoppning och sedan har jag några privatlektioner på fm så vi får se vad jag hinner med det är ju ändå lite tid som går när man åker även om Stora Wäsby ligger nära.