Hoppa till innehåll

Bloggen: Summering av dagen

Jag har ju inte skrivit så mkt om tränarkonventet som jag var på ihelgen! Det var mkt att ta in men jag tycker det var bra och välarrangerat.
En av de sakerna som fastnade från dag två och Johan Plates föreläsning var ett citat/uttryck jag tyvärr inte kommer ihåg vart det kom ifrån men det var i en diskussion om prestation och hur man hanterar situationer och var ungefär då här:
Ta alltid ut lyckan i förskott, det värsta som kan hända är att du varit lycklig i onödan!
Ett riktigt bra resonemang,tycker jag, och det är bevisat att lycka föder lycka! Man påverkar sin sinnesstämning mer än vad man tror. Försöker man tänka glada tankar tränas hjärnan på att leverera fler och tyvärr tvärt om. Sen är det klart att det inte alltid är lätt att se allt med solsken och visst blir man besviken när man ställt in sig på något annat men själva grundvärderingen är värd att ta med sig!
Johan Plate har alltid bra och tänkvärda föreläsningar som ger mkt att ta med sig och att tänka vidare på.
Jag nämnde min helg för en av mina elever som tog med sig några av de böcker som hon skrivit och vi hade en väldigt trevlig fika stund där vi pratade om hur viktigt det är att vi själva tar ansvar för hur vi vill att våra liv ska se ut och hur vi vill bli påverkade.
Tack Madeleine Åsbrink för böckerna och en inspirations kick! Madeleine är, kort beskrivet, egen företagare inom personlig utveckling och organisationsutveckling, hon jobbar mest med företag och motiverar även skoltrötta elever, det är precis där ett engagemang behövs så man förebygger i stället för att hjälpa när det är försent även om det också behövs…

20140213-004133.jpg
Madeleine och Lilla U efter dagens ridpass.

20140213-004207.jpg
Nu har jag lite att läsa! Det ska bli jätte kul och jag berättar mer om böckerna och innehållet när jag läst dem och förhoppningsvis tagit åt mig några av tipsen.

20140213-004347.jpg
Det här är ett annat väldigt bra och sant citat av Ingemar Stenmark. Jag tänker alltid på Fabian för han brukar skicka det här till våra Stjärnhoppare när de slarvar med att komma till träning!
Träffade Susanne och Jaquline,som producerar “Stjärnhoppningen”, en snabb sväng i dag och vi pratade lite Stjärnhoppning, det är tyvärr inte så mkt jag kan berätta om det just nu men snart berättar jag mer.
Nicke Borg var ute och red i dag och de är lite oroliga för att han ska bli för bra, med all rätt. Nicke är grym och jag tycker det går riktigt bra. Sen är det lite sits korrigeringar och hitta bättre teknik och lära sig mera om de teoretiska grunderna som vi jobbar mera på.
Missade du, eller vill du se om avsnitten så hittar du dem på SVT Play
Länken ovan går till min presentation och där går även att hitta avsnitten och en del extra material.

Jo, hann med en lunch med fina Nina idag också, men ridningen den fick Eva ta idag!!!!
I morgon tänkte jag starta med en jogginrunda innan morgonens första lektion kl 8.45
Sov gott!

20140213-005258.jpg