Hoppa till innehåll

Bloggen: Pulliter – säkerhetsbälte på hästryggen?!

Jag läste på Hippsons prylblogg om “Pulliter” säkerhetsbältet till häst! Det förundrar mig egentligen att den iden inte kommit tidigare men med lite mer eftertanke kan jag inte låta bli att undra hur säker den egentligen är? Den löser visserligen ut sig om hästen skulle gå omkull och den har även en egen nöd utlösare man själv kan trycka på men jag som har en hel del krångel med min nacke och rygg vet inte om jag skulle fixa att rumla runt och sitta fast på en bockandes häst?! Även om man inte hade en whiplash sedan tidigare är min känsla att man definitivt skulle sitta av med en efteråt. Det är förmodligen kontrollerat och uträknat och visst är det en festlig ide om man nu gillar att utmana sig på brallandes hästar, lite som ett åkband på Gröna Lund!!! Men jag håller helt klart med Hippsons skribent, hur tänkte dem när de visar ett system som ska propagera säkerhet och så har de lämnat hjälmen på hyllan?!
Här är länken till Hippsons Prylblogg

Och länk till filmen som demonstrerar

Hittade ytterligare en film på Youtube

Intressant att se hur det går för den här produkten i framtiden men för er som inte är redo att prova kan jag rekomendera dessa små raringar

20140127-222144.jpg

20140127-222156.jpg

20140127-222208.jpg

20140127-222214.jpg

20140127-222227.jpg
Den sista är min favorit som jag själv har och den finns på tex HÖÖKS till ett rimligt pris och för den händige går det faktiskt pimpa sin egna personliga hjälm själv med hjälp av små glitterstenar och dyl från tex Panduro.
Använd din hjälm och byt ut den ofta de blir faktiskt gamla. En hjälm skyddar inte mot allt men jag är i alla fall rädd om mitt huvud….

20140127-223101.jpg