Hoppa till innehåll

Bloggen: Ger du dina medmänniskor ett leende idag?!

Det är sällan jag lägger upp saker från vänners instagram men jag blev faktiskt illa berörd i går när jag såg Emirs inlägg på Instagram! Han måste ha hamnat hos fel person på företaget för de kan väl inte på fullaste allvar mena att det är “sånt man får räkna med”?!!?
Man behöver inte tycka samma eller gilla hur andra människor väljer att leva sina liv eller hur andra människor känner men man måste respektera sina medmänniskor och vissa tankar och åsikter som innebär att någon blir sårad eller far illa får man behålla för sig själv. Det är 2014 och vi har alla rätt till att välja våra livspartner oavsett kön utan att bli dömda eller illa behandlade.
Jag ber verkligen om ursäkt för en helt opassande bild men jag kan inte låta bli att lägga upp den för jag blir illa berörd av att läsa hur illa man kan behandla en annan medmänniska!

20140613-112845-41325922.jpg
Det är så viktigt att vi tänker på hur vi bemöter andra. Jag tänker även på min egna arbetsmiljö, stallet. När jag jobbade som ridlärare på ridskolan hände det ibland att det bildades små grupper där någon kände sig utanför på ett elakt sätt. Man behöver verkligen inte umgås med alla och man har full rätt att välja sina vänner men man får inte vara elak mot dem som inte är med. I många fall handlar nog en sådan situation av rädsla att själv hamna utanför och genom att prata illa om någon på ett elakt sätt är ett sätt att säkra upp att man själv får vara med. Den samhörigheten är väl bättre att skapa genom att vara den personen som vågar ta in fler personer och skapa viktigare diskussioner som i stället breddar våra vyer genom att ta del av andras åsikter och vinklingar på saker?! Tänk vad mycket vi har att lära oss av varandra och är det inte roligare att vara nyfiken på den som har en annan värdering eller sätt än vi själva? Man kan inte alltid göra rätt, hålla med eller vara rätt i alla sammanhang och ur allas ögon och perspektiv men man måste göra sitt bästa att försöka så att man själv känner sig nöjd med hur man hanterat sina möten med andra människor när man släcker lampan på kvällen!
Åter igen: man behöver inte tycka lika men man behöver faktiskt respektera sina medmänniskor!
Var rädda om er!